En meget frisk og velopplagt åttiårig mann fra Hope kom til legekontoret i Risør for en årlig sjekk, og smilte fra øre til øre da legen spurte hvordan det sto til.
– Har aldri følt meg bedre, doktor. Jeg har nylig giftet meg med en ung vakker dame på 25 år, og nå er hun gravid. Hva sier du til det?
Hm, sa legen og ble sittende tankefull en liten stund. Så sa han til pasienten:

Nå skal jeg fortelle deg en liten historie. Jeg kjente en gang en ivrig jeger som var på jakt i Gjerstad. En sen kveld hørte han en bjørn like utenfor teltet, og litt i ørska stormet han ut for å skyte den. I farten kom han til å ta med seg fiskestanga i stedet for geværet, uten å merke det. Han løftet fiskestanga, siktet på bjørnen, innbilte seg at han trakk av, og vet du hva? I samme øyeblikk falt bjørnen død om.

– Men det er jo umulig! utbrøt åttiåringen fra Hope og ristet på hodet.  Det må jo ha vært en annen som skjøt med et ordentlig gevær!
– Nettopp, sa legen og klappet pasienten på skulderen.  Det var i grunnen det jeg ville frem til.