Et par fra Kamperhaug ble invitert til et maskeradeball på rådhuset. Men, dessverre så fikk fruen en fryktelig hodepine kvelden de skulle på fest, så de bestemte at mannen skulle gå alene. Så mannen ikledde seg kostymet og tok den korte turen ned til festlokalene.

Da fruen hadde sovet noen timer, våknet hun helt fri for hodepine og bestemte seg for å gå etter. Mannen hennes hadde ikke rukket å se antrekket hennes, så hun tenkte at dette ville bli en fin sjanse til å sjekke hvordan han oppfører seg når hun ikke er tilstede. Så hun tok på seg antrekket og kom seg av gårde.

Da kamperhaugfruen ankom festen, så hun at mannen danset med alle de pene damene som var der. Hun så jo bra ut selv så hun gikk bort til mannen og begynte å danse. Mannen var helt med, helt uvitende om at det var kona han danset med. Etter å ha danset en stund hvisket mannen et forslag i øret hennes. Og de ble enige om at de skulle ta en «runde» bak i hagen på Risør rådhus.

Vel ferdig med hyrdestunden skyndte kvinnen seg hjem til Kamperhaug og hoppet til køys før mannen kom hjem. En time senere ankom mannen soverommet og kona spurte hvordan han hadde hatt det.

Han svarte: «Det samme gamle». «Jaha» sa kona og spurte på nytt om han hadde danset mye. «Nei, jeg danset ikke i det hele tatt». «Neivel, men hva gjorde du da?» spurte kvinnen. «Nei, jeg satt på bakrommet sammen med guttene og spilte poker jeg. Men, han som lånte kostymet mitt hadde vist hatt det forferdelig morsomt».