Under Risør kommunes julebord tilbake på 80-tallet, satt tre mellomleder og diskuterte familielivene sine. Etter hvert kom praten inn på den intime delen av ekteskapet, og helt spesifikt begynte de å fortelle hverandre om hva som fikk kjerringene deres til å tenne.

– Tja, det er egentlig ganske lett, sa den unge fyren fra helse- og omsorg. Jeg stryker henne bare lett over brystene, så er tenninga slik den skal være.

Den middelaldrende herremannen fra teknisk etat kikke litt på de to andre før han tok ordet.

– Så lett er det nok ikke hjemme hos oss. Det blir litt mer som de norske hopperne (husk at dette var på 80-tallet), så jeg må nedi med hånda for å si det sånn. Men, da blir det til gjengjeld god tenning og mye moro.

Etter det ble det helt stille. Sistemann i trioen, en godt voksen fyr i sentraladministrasjonen, sa ingen ting. Etter hvert begynte de to andre å bli utålmodig, og sa at nå hadde de fortalt om sine kjerringer, så nå fikk han også bidra.

– Javel, sa mannen til slutt. Hjemme hos oss er det enkelt. Jeg bare gyver rett på jeg. Etterpå går jeg bort til gardinene og tørker av meg. DA tenner kjerringa mi!