Mannen var ikke vant til å slippe mye til i samtalen med sin kone, og han fikk heller ikke si noe da kona fant ut at de skulle flytte til Risør. En kjøretur senere dro kona med mannen inn til Sørmegleren for å se på boliger.

Jan Terje tok vel i mot dem, og kort tid etterpå var de på rundttur i Risør for å se på aktuelle boliger. Det var eneboliger i Linddalsveien, rekkehus i Riggen og til slutt i småblokkene i Utsikten. Som vanlig var det kona som førte samtalene og snakket i vei om for lite sol, for trang parkering og så videre.

Men, da de kom til Utsikten borettslag fikk pipa en annen lyd. Her hadde nemlig Jan Terje en leilighet til salgs til en hyggelig pris, og med en beliggenhet i borettslaget som gjorde at man hadde panoramautsikt fra både kjøkken, stue og ikke minst balkongen. Vel ute på balkongen utbrøt kona under visningen.

– Denne utsikten gjør meg helt stum.

Da åpnet mannen for første gang under Risørturen munnen og sa.

– Vi tar denne leiligheten!