En bonde i Gjerstad, som fortsatt hadde kuer på gården, investerte i en okse for å få litt fart på ting. Men, etter en uke beklaget han seg til en venn da de møttes til en formiddagsskroll.

– Det har vært et utrolig dårlig kjøp. Oksen er ikke det minste interessert i kuene min, den bare går og spiser gress hele dagen, fortalte bonden.

En drøy uke senere møttes de to igjen, og nå var den oksekjøpende bonden langt mer fornøyd.

– Jeg tok en tur til dyrlegen, og der fikk jeg noen piller som jeg skulle gi oksen. Da han fikk de tok han seg virkelig til rette og bedekket alle kuene mine. Og ikke nok med det, han var så ivrig at han kom seg over gjerdet og bedekket alle kuene til naboen også.

– Så bra, sa kameraten. Hva slags piller var det?

– Nei, det vet jeg ikke. Men de smakte litt peppermynte, svarte gjerstadbonden.