Faren i en familie bosatt på Vestlandsstykket i Risør var kjent for å være i overkant streng med sine barn. Likevel ble han overrasket da han gikk forbi sønnens soverom og så at sengen var redd opp, og alt var ryddig og rent.

Da han så en konvolutt som sto pent opp mot puten, ble han først forundret, deretter litt utolig. Og når han så at det sto «Pappa» på brevet, begynte han å skjelve.

Han tok brevet forsiktig opp, åpnet det og begynte å lese:

«Kjære Pappa!

Det er med stor sorg jeg skriver dette brevet til deg. Jeg Stukket av med min nye kjæreste, og fant ut at dette var eneste muligheten til å komme unna uten at du og mamme lagde en stor greie ut av det hele.

Jeg har nemlig funnet min store kjærlighet i Anette fra Tvedestrand. Hun er så hyggelig på alle måter, men jeg vet at dere aldri vil akseptere henne på grunn av hennes piercinger, tattoveringer, hennes klesstil og det at hun er 20 år eldre enn meg.

Det er ikke bare det at hun er min store kjærlighet, men hun er også gravid, slik at jeg i en alder av 16 år er så heldig at jeg skal få lov å bli pappa.

Anette sier vi kommer til å bli en veldig lykkelig familie! Hun eier sin egen bobil hvor vi skal finne framtiden sammen. Sammen drømmer vi om å få flere barn i nærmeste framtid.

Hun har også åpnet min øyne for at hasj faktisk ikke er så farlig som de sier, og at det er mange helsemessige fordeler med både hasj og marijuana. Derfor skal vi nå begynne å dyrke dette selv, slik at vi får penger til å kjøpe andre typer helsebringende stoffer slik som kokain og ecstasy. I mellomtiden ber jeg om at de finner en kur for aids, slik at Anette kan bli bedre. Hun fortjener det!

Ikke vær redd for meg pappa. Jeg er 16, og vet hvordan jeg skal ta vare på meg selv. En dag kommer vi nok tilbake for å besøke dere, slik at dere kan bli kjent med alle barnebarna.

Kjærlig hilsen din sønn Erik!

ps. Ikke noe av det som står over er sant. Jeg har tatt en tur over til Christian. Jeg ville bare minne deg om at det finnes værre ting i livet enn enn å få dårlige karaktere fra Risør ungdomsskole. Du finner karakterkortet på kjøkkenbordet. Ring meg når det er trygt å komme hjem.