I det dagen er i ferd med å bli kveld, en sommerdag i Risør, går en blind mann inn på Peterhead. Han finner veien fram til disken, og bestiller seg en øl før han sier:

– Skal jeg fortelle dere en blondinevits?

Det blir helt stille på Peterhead. Så merker han at det kommer en person opp på siden av ham.

– Siden vi jo alle ser at du er blind, så skal jeg fortelle deg noe, sier en mørk kvinnestemme.

– Alle som er her i baren nå er faktisk blonde. Hun som er dørvakt er blond, bartenderen er blond, han rett ved siden av deg er blond, hun sin står bak deg er profesjonell bokser og blondine. Selv er jeg 1.90 høy, veier 95 kilo og trener med vekter hver eneste dag. Og jeg er som sagt blondine jeg også. Er du nå helt sikker på at du vil fortelle en blondinevits, spør hun.

– Nei, svarer den blinde mannen. – Ikke når jeg nå skjønner at jeg må forklare den fem ganger etterpå.