En 80 år gammel mann med litt slitne hofter flyttet til Risør for å leve ut sin alderdom i favorittbyen. Mannen hadde golf som sin store hobby, så han meldte seg samtidig inn i Arendal og omegn golfklubb.

Dagen etter han hadde flyttet inn i sin nye leilighet i Lindknuten, dro han til Nes Verk for å spille. Mannen i resepsjonen på golfklubben måtte midlertid melde at alle som skulle spille den dagen allerede var gått ut på banen, men at han selvsagt kunne ta en runde alene.

Dette syntes ikke 80-åringen var så morsomt, så han avslo.

Neste dag dukket han opp på ny, og det samme gjentok seg.

Tredje dagen mannen kom, syntes de ansatte i golfklubben så synd på ham at assisterende golfpro tilbød seg å gå en runde med ham.

– For å gjøre det litt spennende, hvor mang slag vil du ha å gå på for at vi skal kunne gjøre et lite veddemål om hvem som vinner, sa golfpro’en da de skulle starte på første hull.

– Jeg er faktisk ganske god i dette her, så jeg vil ikke ha noen slag å gå på. Det eneste er at jeg sliter litt med å komme meg ut av sandbunkerne, sa 80-åringen.

Og sant nok, mannen spilte godt og de lå helt likt foran siste hull. Her slo golfpro’en seg inn på greenen på to slag, men lå et stykke fra hullet. Likevel ville han klare hullet på par fire.

Den gamle mannen havnet på sitt andreslag rett i bunkeren, og var i trøbbel.

Imidlertid presterte han et fantastisk slag hvor sanda sprutet og ballen gikk i en høy bane og havnet rett i hullet.

– Jeg syntes du sa at du hadde trøbbel med å komme ut av sandbunkerne, sa golfpro’en imponert.

– Det stemmer det, svarte mannen. – Kan du hjelpe meg opp?