Det gamle ekteparet hadde levd sammen siden de gikk på skolen, og kunne telle tilbake på 70 år som gift. Nå bodde de i en eldrebolig på Frydenborgsenteret, og hadde ekstra god tid til å snakke sammen.

En dag under ettermiddagskaffen, sa mannen til sin kone.

– Det begynner å gå mot våre siste dager sammen, og jeg ønsker ikke å forlate livet med noen hemmelighet for deg. Derfor må jeg med sorg fortelle deg at jeg har vært utro ved noen anledninger. Og hver gang jeg har vært utro, har jeg puttet et kronestykke på den gamle sparebøssa jeg fikk av pappa.

De gikk sammen bort til sparebøssa og knuste den, og ut trillet 13 kronerstykker.

Da så kona på mannen og sa.

– Når du nå er så ærlig, må jeg også fortelle deg at jeg har vært utro, og at jeg hver gang jeg har vært utro har puttet et risgryn oppi en bolle jeg fikk som liten.

Sammen gikk de bort til bollen, og ut på bordet tømte de 13 riskorn. Mannen trakk et lettelsens sukk og sa:

– Da vi har vært utro like mang ganger, så håper jeg det er lett for deg å tillgi mine sidesprang.

– Det gjør jeg, men når vi nå teller 13 riskorn, så må jeg føye til at vi jo har spist risgrøt noen ganger…