Rune var ikke kjent for gjøre mer enn det han trengte, noe som irriterte kona. For huset i Øvregate hadde absolutt behov for en handyman. En lørdag ettermiddag mens Rune satt med en øl og så på fotball, begynte kona litt forsiktig.

– Kunne du sett om du kunne fått fikset lampa ute i gangen?

– Jeg fikse lampa? Ser jeg ut som en elektriker, sa Rune litt småsurt, før han lot fokus gå tilbake til fotballkampen.

En drøy halvtime senere var kona frampå igjen.

– Kanskje du heller kunne fikset det løse trappetrinnet da?

– Synes du jeg ser ut som en snekker, kom det litt mer irritert tilbake.

Rett før andreomgang av kampen skulle startet, fortsatte maset.

– Men, et strøk maling inne på gjesterommet kunne du vel greid?

– Hva er det med deg kvinne? Ser jeg ut som en malermester, sa Rune surt, før han tok på seg skoene og stakk på Hukken for å slippe mer mas.

Da han kom hjem så han til sin store overraskelse at det var lys i gangen, trappetrinnet var fikset og gjesterommet var nymalt. I forundring henvender han seg til sin kone.

– Hvordan i all verden har dette skjedd?

– Det kom en ung mann forbi da jeg satt ute på trappa, og han lurte på hvorfor jeg var lei meg. Da jeg forklarte saken, sa han at han lett kunne fikse alle tingene om han enten fikk ha sex med meg eller at han fikk en kake for strevet, sa kona.

– Så genialt! Hva slags kake bakte du til ham da?

– Ser jeg ut som en baker, svarte kona.