En kvinne fra Risør i sin beste alder kom løpende inn på apoteket i byen, og sa med sint og skjelvende stemme:

– Jeg har brukt for cyanid!

Apotekeren, en mann på ca. samme alder, svarte:

– Javel, og hvorfor skal du ha det?

– Jeg trenger det for å gi til min mann!

Apotekeren skvatt til, og sa med rask stemme:

– Du må da skjønne at jeg ikke kan selge deg gift for at du skal drepe mannen din. Det er en forferdelig død, og du kan ikke komme inn her for å kjøpe cynaid med et slikt formål. Om jeg selger giftstoff til deg og du dreper din mann, komme vi begge til å havne i fengsel, og det for en lang stund framover.

Kvinnen sa ingen ting, men rotet litt i sin veske. Fra den trakk hun fram et bilde av sin mann i full aksjon med apotekerens kone.

– Neimen se det, sa apotkeren. – Hvorfor sa du ikke med en gang at du har med en resept?