Fire kompiser fra Risør og Gjerstad var en søndag formiddag og spilte golf i Tvedestrand. Som vanlig gikk praten livlig underveis, og det hele toppet seg da den ene ga uttrykk for hvor kostbart det var blitt å spille golf for ham.

– Og da snakker jeg ikke om avgiften på banen, men at jeg måtte bestille en sydentur for å kunne dra. Da ble kona sittende med å planlegge utflukter, og jeg kunne komme hit.

– Sånn er det for meg også, sa da den ene kameraten. – Jeg fortalte henne at vi trengte en ny konebil, så nå leter hun på finn.no etter en kostbar BMW vi kan kjøpe.

Også tredjemann hadde samme problemet.

– For å komme unna i dag måtte jeg si at vi burde invitere svigermor i pinsen, så nå lager kjerringa handlelister på både mat og pynt.

Sistemann i kvartetten så lenge på kameratene, mens han småhumret for seg selv.

– Hva er det du flirer av? Du måtte vel ofre noe for å kunne spille du også?

– Nei, svarte mannen. Da jeg våknet i dag dasket jeg kjerringa på rumpa og sa at dette var en perfekt dag for enten formiddagssex eller en runde på golfbanen, og da sa hun bare at jeg måtte huske å ta med meg en varm genser.