En risørmann med navn Sveinung var i sin beste alder, men hadde siden barndommen beholdt en spesiell angst. Under et besøk på puben Hukken, møter han en psykolog, og de to kommer i tale.

– Helt siden jeg var barn har jeg hatt denne frykten for at det er et monster under senga mi. Det gjør at jeg ikke får sove skikkelig, og uansett hva jeg prøver på greier jeg ikke å bli kvitt frykten, foreteller han til psykologen.

Psykologen tar en slurk av drinken sin, og svarer så:

– Dette er noe jeg er sikker på at jeg skal greie å kurere i løpet av ett år. Om du kommer til meg en gang i uken skal vi få bearbeidet tankene dine slik at du får nattesøvnen tilbake, sier han tilbake til Sveinung.

– Men, blir ikke det voldsomt dyrt?

– Jo, det koster en del. Du må betale 600 kroner for hver time, men til gjengjeld kan du jo sove godt om natten. Tenk på det, også stikker du innom meg til uka så vi får begynt behandlingen.

Det gikk noen uker, og en kveld møttes de to på Hukken nok en gang. Psykologen gikk bort til Sveinung og spurte:

– Jeg så jo aldri noen til deg? Ønsker du ikke hjelp til å bli kvitt angsten, spør han.

– Joda, men det har seg slik at jeg fikk et råd fra bartenderen her på Hukken som sparte meg for de 30 000 kronene, så pengene har jeg i stedet brukt på en skikkelig luksusferie på Bahamas, svarer Sveinung.

– Javel, sier psykologen litt spydig. – Og hvilket råd kan en bartender gi som plutselig kurerer skrekken din for monster under senga?

– Et veldig enkelt ett, svarer Sveinung. – Han ba meg kutte beina av senga!