De to advokatene Richard og Hans Christian fra samme firma i Arendal, var på vei oppover Setesdal på oppdrag da det begynte å blåse og snø noe forferdelig. Til slutt var sikten så dårlig, at de ikke hadde noe annet valg enn å stopp ved en gård i Valle, og spørre pent om de kunne få sove der til dagen etter.

På gården bodde det en enslig kvinne i moden alder, men som var utrolig flott og attraktiv på alle måter. Så da kvelden var i ferd med å gå over til natt, hørte Richard at Hans Christian var på beina og snek seg inn til den enslige kvinnen. Lydene som fulgte levnet liten tvil om hva som foregikk, og Richard smilte litt over det hele før han sovnet.

Dagen etter forlot de to advokatene Valle, og fikk gjort sine ærender før turen gikk tilbake til Arendal. Hva som skjedde på gården, ble det aldri snakket om.

Ni måneder senere kom imidlertid Richard inn på kontoret til kollegaen med et rekommandert brev i hånden og sier:

-Du Hans Christian? Husker du turen i Setesdal for ni måneder siden hvor du forsvant inn på rommet til hun vi fikk overnatte hos?

Joda, det måtte Hans Christian innrømme.

– Du oppga vel ikke tilfeldigvis mitt navn i tilfelle hun skulle bli gravid?

Hans Christian så litt flau ned i bordflaten og innrømmet at han nok gjorde det, med det påfølgende litt beklemte spørsmålet «hvordan det»?

– Jo, det viser seg at hun har omkommet, og jeg har arvet gården og fem millioner kroner i kontanter.

 

Støtt driften av humorsentralen.no. Ved å trykke på en reklame inne på siden de gangene du finner en vits morsom, gir du oss et grunnlag til å finne enda flere gode historier å dele.