humor-klikkSnøen falt tett over Risør, og på NRK Sørlandssendinga kom det en ekstra melding:

– Risør kommune har henvendt seg til oss, og ber oss oppfordre folk om å parkere på den siden av veien hvor det er partall på husnummerne for å lette arbeidet for de som måker veien, lyder Janne Aateigens stemme over radioen hjemme hos ekteparet Hansen.

Mannen i huset tar plikttro på seg yttertøyer og går ut og setter bilen på den siden av veien kommunen ønsker.

Noen dager gjentar det hele seg, men denne gangen ber kommunen folk om å parkere på den siden av veien hvor det er oddetall på husnummerne. Nok en gang kler herr Hansen på seg og går ut for å flytte bilen.

Og snøværet gir seg ikke. Ytterligere tre dager senere snør det igjen, og Aateigen begynner med det som har blitt en gjenganger. Men, denne gangen blir radioen hjemme hos Hansen stille på grunn av et strømbrudd, før programlederen har fått sagt hvilken side av veien de skal parkeres på.

– Hva gjør vi nå? Jeg kan ikke bare parkere på måfå i håp om det det blir riktig, sier herr Hansen litt oppgitt.

Da ser fru Hansen med et ømt blikk på sin mann og sier:

– Kanskje vi heller bare skal la bilen bli stående i garasjen denne gangen?