Reinert fra Kristiansand var ut og gikk på Bystranda da han plutselig så noe som lå og duppet noen meter ute i vannet. Nysgjerrig som han var vasset han ut, og der fant han en gammel oljelampe.

Ettertenksomt tok han den med inn til stranda, og pusset på den med en flik av skjorten sin for å se om den var av edelt metall.

Det førte til at han hørte en merkelig lyd, og ut av lampen kom den velkjente ånden, og han hadde en hyggelig beskjed å komme med:

– Du har sluppet meg fri fra flere hundre år i fangenskap inne lampen. Derfor skal jeg oppfylle ditt høyeste ønske.

Reinert tenkte seg om en stund, før han fortalte om hva han ønsket mest på denne jord.

– Jeg har barn og barnebarn som bor i Danmark, men er selv livredd både for fly og båt. Kan du være så snill å bygge en bro fra Kristiansand til Skagen, slik at jeg kan kjøre bil over for å besøke dem?

Ånden vred seg der den sto, og syntes ønsket kanskje var litt i overkant av hva han hadde trodd.

– Det er utrolig mye arbeid med å bygge en slik bro mellom to land. Det byråkratiske er nesten umulig, og prosjekteringen er vanskelig. Skagerrak er lunefull, og det er dypt til bunnen. Så jeg må nesten be deg om å ønske noe annet, sa ånden.

Reinert tenke seg om lenge, før han kom med sitt nye ønske.

– Da tror jeg at jeg ønsker meg at du gjør det slik at jeg forstår hvordan kvinnfolk tenker. Det har alltid vært en gåte for meg. De sier en ting, men mener noe annet. Når jeg gjør det jeg tror er riktig, får jeg et kaldt blikk og ingen forklaring på hva jeg har gjort galt. Så jeg vil bli den mannen som fullt ut forstår kvinnfolk.

Ånden ser på Reinert en lang stund før han sier:

– Den broen, vil du at den skal ha to eller fire kjørefelt?