I utgangspunktet skulle de to naboene fra Nøysomheten bare ta en øl etter jobb, men så tok det helt av. Alkoholen skled ned, og vettet skled ut. Dermed havnet de til sengs med to av byens lettere tilgjengelige damer for en hyrdestund.

Nå skal det sies at de var i en slik forfatning at det hele nesten ikke en gang kunne kalles utroskap, for gift var dem begge to.

Etter å ha blitt kastet ut av to skuffede kvinner, fant de ut at det var på tide å komme seg hjem. På veien opp mot Nøysomheten, fortsatt så fulle som det går an å bli, fikk den ene av de to et lyst øyeblikk og sa til den andre:

– Vi er begge gift, og det som vi har gjort i kveld er absolutt ikke bra. Så det er best at vi ikke forteller noe om hva vi har gjort.

Da ser kameraten på ham med et sløvt blikk og sier.

– Joda, men du kan vel fortelle det til meg.