Det eldre ekteparet var mer enn ofte i munnhuggeri med hverandre, men ble likevel enige i at de skulle ta søndagsmiddagen hos «Bønder i byen» i Kristiansand. Maten var god der de spiste langtidsbakt andelår, men mannen satt hele tiden å så over mot ett av de andre bordene i den fullstappede restauranten.

Etter hvert begynte kona å legge merke til mannens blikk som vek vekk fra eget bord, og hun snudde seg diskret for å se hva han så på. Der ved et nabobord satt en kvinne på deres egen alder. Kvinnen var slørete i blikket, noe som nok skyldtes at champagneflasken på bordet var tom og kvinnen lettere bedugget.

– Hvorfor i all verden sitter du å ser på den kvinnen hele tiden, spurte kona litt surt, da hun ønsket å ha sin manns oppmerksomhet for seg selv for anledningen.

– Det der er faktisk min eks-kone. Vi var gift i over 15 år før vi gikk fra hverandre for syv år siden. Siden det har hun vært alkoholiker og drikker hver eneste dag, sier mann litt sorgtynget.

– Du verden, sier kona tørt. Hvem skulle tro det gikk an å feire noe så lenge.